Mindenről, amitől kerek lehet az életed...

Zamatos szendvicskrém avokádóból

Szerző: Starkné Szabó Eszter dietetikus Sokan vagyunk úgy, hogy szeretjük tudni mit eszünk. Éppen ezért a bolti felvágottakat is próbálom mindig kiváltani valami egészséges alternatívával. Erre nagyon jól beváltak nálunk a szendvicskrémek. Gyerekeim is szívesen megeszik, az iskolai tízórai is könnyen megoldható velük és még a férjem is szereti 😉 A szendvicskrémek elkészítése egyébként sem… Tovább »

Túrógombóc – egyszerűen és édesen

Szerző: Starkné Szabó Eszter dietetikus Sokan azt gondolják, hogy ördöngösség elkészíteni, ezért inkább hozzá sem fognak vagy a gyorsfagyasztott változatot keresik a boltok hűtőiben. Az alábbi receptet követve nagyjából fél óra alatt friss, remek állagú túrógombóc kerülhet az asztalunkra. Ha a cukor nélküli változatot készíted, akkor pedig igazán finom, energiaszegény desszerttel bűvölheted el a családod…. Tovább »

Zöldséges tésztaszósz üvegben – télre is

Szerző: Starkné Szabó Eszter Javában tart a friss zöldségek szezonja: zamatos paprika, illatozó paradicsom, cukkini, padlizsán…ezekből érdemes bespájzolni télre is, hogy bármikor újra élvezhessük a nyár ízeit. Az alábbi zöldséges tésztaszószt üvegben, száraz dunszttal tartósítottam, természetesen mindenféle adalékanyag és tartósítószer nélkül. Az üvegben csak a friss, üde zöldségek és a zöldfűszerek vannak, némi olívaolaj társaságában…. Tovább »

100% sárgabarack – lekvár cukor és tartósítószer nélkül

Szerző: Starkné Szabó Eszter Nálunk a legnépszerűbb a lekvárok közül, diós süteményeink kihagyhatatlan alkotórésze, de imádjuk a palacsintába is. Emlékszem, gyermekkoromban én is segítettem nagyanyámnak készíteni, aki még nagy kondérban főzte. Előtte forrázta, lehúzta a héját, ledarálta hozzá a barackot, majd bőségesen cukrozta. Órákig kevergette folyamatosan, mire elkészült a gyönyörű színű, istenien finom, tökéletes állagú… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!