Mindenről, amitől kerek lehet az életed...

Kukoricás hús – lánykám kérésére :-)

Szerző: Starkné Szabó Eszter dietetikus Mióta elkezdtem írni ezt a blogot a cikkek készítésének leglelkesebb követője a kislányom. Segédkezik nekem mindenben, izgatottan várja, hogy hányan látták az írásaim és érkeztek-e hozzászólások. Tiszta szívéből drukkol nekem 🙂 Egész pici kora óta mellettem van a konyhában és ez szerintem nagyon jó dolog. Nálunk nem divat a “gyorskaja”… Tovább »

Sütőtökkrémleves tökmagolajjal és ropogós magokkal (liszt nélkül)

Szerző: Starkné Szabó Eszter dietetikus Gyönyörű színű, karotinban gazdag és nagyon finom 🙂 Végre elérkezett a sütőtök szezonja! Közkedvelt csemege ez a családunkban – akár egyszerűen, sütőlapon megsütve, akár krémlevesként is gyakori étek nálunk. A gyerekek különösen szeretik ezt a ropogós, pirított tökmagokkal megszórt finom levest. Érdemes kipróbálni! Hozzávalók: (~8 adag)  25 dkg burgonya (tisztított)… Tovább »

Zamatos szendvicskrém avokádóból

Szerző: Starkné Szabó Eszter dietetikus Sokan vagyunk úgy, hogy szeretjük tudni mit eszünk. Éppen ezért a bolti felvágottakat is próbálom mindig kiváltani valami egészséges alternatívával. Erre nagyon jól beváltak nálunk a szendvicskrémek. Gyerekeim is szívesen megeszik, az iskolai tízórai is könnyen megoldható velük és még a férjem is szereti 😉 A szendvicskrémek elkészítése egyébként sem… Tovább »

Zöldséges tésztaszósz üvegben – télre is

Szerző: Starkné Szabó Eszter Javában tart a friss zöldségek szezonja: zamatos paprika, illatozó paradicsom, cukkini, padlizsán…ezekből érdemes bespájzolni télre is, hogy bármikor újra élvezhessük a nyár ízeit. Az alábbi zöldséges tésztaszószt üvegben, száraz dunszttal tartósítottam, természetesen mindenféle adalékanyag és tartósítószer nélkül. Az üvegben csak a friss, üde zöldségek és a zöldfűszerek vannak, némi olívaolaj társaságában…. Tovább »

Pizza – egészséges változat, teljes kiőrlésű lisztből

Szerző: Starkné Szabó Eszter Az egészséges táplálkozásról szóló ajánlások receptjei között nem sűrűn szerepel a pizza. Mégis azt mondom, ha saját magunknak készítjük otthon és teljes kiőrlésű lisztből készül, akkor teljesen elfogadható és gond nélkül beilleszthető az egészséges menübe. Ráadásul nem is nehéz elkészíteni és nagyon finom! Próbáld ki Te is! A tésztát a hozzávalókból… Tovább »

10+1 tipp, amivel megelőzhető az ételfertőzés

Szerző: Starkné Szabó Eszter Tombol a kánikula és ebben a nagy melegben sajnos növekszik az ételfertőzéses megbetegedések száma is. Ilyenkor a levertség mellé társuló hányás és hasmenés az étel/élelmiszer elfogyasztását követően viszonylag rövid idő alatt kialakul. A tüneteket elsősorban a romlott ételekben előforduló mikróbák ill. ezek méreganyagai idézik elő, de fontos megemlíteni, hogy a romlott… Tovább »

Levendulás illatosító 5 lépésben

Szerző: Starkné Szabó Eszter Engedve a levendula csábításának most nem egy receptet, hanem egy könnyen, gyorsan elkészíthető, akár gyerekekkel közösen összeállítható levendulás illatosító ötletét osztom meg veletek. Ez a gyönyörűség pár perc alatt összeállítható és akár a következő levendulavirágzásig díszítheti otthonunkat vagy illatosíthatja ruhásszekrényünket. Talán ez a legismertebb felhasználási területe, pedig molyűző hatásán kívül gyógynövényként… Tovább »

Lilás levendulás limonádé

Szerző: Starkné Szabó Eszter Szeretem a kertünket mindig, minden évszakban, de mégis amikor virágba borul a levendula az számomra különösen szemet, szívet, lelket gyönyörködtető érzés. Ezt a színpompás, finom illatú gyógynövényt még sosem használtam főzéshez vagy ételek ízesítéséhez, egészen a múlt hétvégi kánikuláig. A nagy hőségben, frissítőként tálalt limonádé most levendula sziruppal készült és imádták… Tovább »

Epertáltól szoptatásig – citromfűvel

Szerző: Starkné Szabó Eszter Előző, epres finomságokkal teli bejegyzésemhez is kapcsolódik mai cikkem. Még áprilisban, születésnapomra kaptam egy olyan képeslapot, ami egy nagyon gusztusos „epercsokrot” ábrázolt. A képet látva nem volt kérdés, hogy én is megpróbálkozom majd valamikor hasonlóval. Májusi házassági évfordulónk remek alkalom volt arra, hogy ezzel lepjem meg a férjemet: Miközben a citromfüvet… Tovább »

Spárgatippek

Szerző: Starkné Szabó Eszter Hamarosan zárul a spárgaszezon, ami április közepétől június közepéig tart, és nem érdemes kihagyni ezt a zöldséget sem az étrendünkből. Azt tapasztaltam, hogy még sokan idegenkednek tőle, ezért igyekszem ötleteket adni, hogyan is építhetjük be a mindennapi, családi menübe. 2 receptet ajánlok most, melyből a sonkával tekert spárgát, bevallom, nálunk csak a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!