Mindenről, amitől kerek lehet az életed...

Kukoricás hús – lánykám kérésére :-)

Szerző: Starkné Szabó Eszter dietetikus Mióta elkezdtem írni ezt a blogot a cikkek készítésének leglelkesebb követője a kislányom. Segédkezik nekem mindenben, izgatottan várja, hogy hányan látták az írásaim és érkeztek-e hozzászólások. Tiszta szívéből drukkol nekem 🙂 Egész pici kora óta mellettem van a konyhában és ez szerintem nagyon jó dolog. Nálunk nem divat a “gyorskaja”… Tovább »

Sütőtökkrémleves tökmagolajjal és ropogós magokkal (liszt nélkül)

Szerző: Starkné Szabó Eszter dietetikus Gyönyörű színű, karotinban gazdag és nagyon finom 🙂 Végre elérkezett a sütőtök szezonja! Közkedvelt csemege ez a családunkban – akár egyszerűen, sütőlapon megsütve, akár krémlevesként is gyakori étek nálunk. A gyerekek különösen szeretik ezt a ropogós, pirított tökmagokkal megszórt finom levest. Érdemes kipróbálni! Hozzávalók: (~8 adag)  25 dkg burgonya (tisztított)… Tovább »

Zamatos szendvicskrém avokádóból

Szerző: Starkné Szabó Eszter dietetikus Sokan vagyunk úgy, hogy szeretjük tudni mit eszünk. Éppen ezért a bolti felvágottakat is próbálom mindig kiváltani valami egészséges alternatívával. Erre nagyon jól beváltak nálunk a szendvicskrémek. Gyerekeim is szívesen megeszik, az iskolai tízórai is könnyen megoldható velük és még a férjem is szereti 😉 A szendvicskrémek elkészítése egyébként sem… Tovább »

Túrógombóc – egyszerűen és édesen

Szerző: Starkné Szabó Eszter dietetikus Sokan azt gondolják, hogy ördöngösség elkészíteni, ezért inkább hozzá sem fognak vagy a gyorsfagyasztott változatot keresik a boltok hűtőiben. Az alábbi receptet követve nagyjából fél óra alatt friss, remek állagú túrógombóc kerülhet az asztalunkra. Ha a cukor nélküli változatot készíted, akkor pedig igazán finom, energiaszegény desszerttel bűvölheted el a családod…. Tovább »

Zöldséges tésztaszósz üvegben – télre is

Szerző: Starkné Szabó Eszter Javában tart a friss zöldségek szezonja: zamatos paprika, illatozó paradicsom, cukkini, padlizsán…ezekből érdemes bespájzolni télre is, hogy bármikor újra élvezhessük a nyár ízeit. Az alábbi zöldséges tésztaszószt üvegben, száraz dunszttal tartósítottam, természetesen mindenféle adalékanyag és tartósítószer nélkül. Az üvegben csak a friss, üde zöldségek és a zöldfűszerek vannak, némi olívaolaj társaságában…. Tovább »

Kukoricapelyhes csirkemell salátaágyon

Szerző: Starkné Szabó Eszter Könnyű, nyári étel és nem utolsó sorban nálunk a gyerekek egyik kedvence. Csirkehúsból, olaj/zsiradék nélkül készíthető és saláta körettel igazán egészséges, gyorsan elkészíthető vacsora felnőtteknek is. Előkészületek: A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, a kukoricapelyhet durvára törjük és összeállítjuk a sűrű palacsintatésztát. A húst sózzuk, borsozzuk és a palacsintatésztába forgatjuk. Egész nyugodtan… Tovább »

Pizza – egészséges változat, teljes kiőrlésű lisztből

Szerző: Starkné Szabó Eszter Az egészséges táplálkozásról szóló ajánlások receptjei között nem sűrűn szerepel a pizza. Mégis azt mondom, ha saját magunknak készítjük otthon és teljes kiőrlésű lisztből készül, akkor teljesen elfogadható és gond nélkül beilleszthető az egészséges menübe. Ráadásul nem is nehéz elkészíteni és nagyon finom! Próbáld ki Te is! A tésztát a hozzávalókból… Tovább »

100% sárgabarack – lekvár cukor és tartósítószer nélkül

Szerző: Starkné Szabó Eszter Nálunk a legnépszerűbb a lekvárok közül, diós süteményeink kihagyhatatlan alkotórésze, de imádjuk a palacsintába is. Emlékszem, gyermekkoromban én is segítettem nagyanyámnak készíteni, aki még nagy kondérban főzte. Előtte forrázta, lehúzta a héját, ledarálta hozzá a barackot, majd bőségesen cukrozta. Órákig kevergette folyamatosan, mire elkészült a gyönyörű színű, istenien finom, tökéletes állagú… Tovább »

10+1 tipp, amivel megelőzhető az ételfertőzés

Szerző: Starkné Szabó Eszter Tombol a kánikula és ebben a nagy melegben sajnos növekszik az ételfertőzéses megbetegedések száma is. Ilyenkor a levertség mellé társuló hányás és hasmenés az étel/élelmiszer elfogyasztását követően viszonylag rövid idő alatt kialakul. A tüneteket elsősorban a romlott ételekben előforduló mikróbák ill. ezek méreganyagai idézik elő, de fontos megemlíteni, hogy a romlott… Tovább »

Levendulás illatosító 5 lépésben

Szerző: Starkné Szabó Eszter Engedve a levendula csábításának most nem egy receptet, hanem egy könnyen, gyorsan elkészíthető, akár gyerekekkel közösen összeállítható levendulás illatosító ötletét osztom meg veletek. Ez a gyönyörűség pár perc alatt összeállítható és akár a következő levendulavirágzásig díszítheti otthonunkat vagy illatosíthatja ruhásszekrényünket. Talán ez a legismertebb felhasználási területe, pedig molyűző hatásán kívül gyógynövényként… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!