Mindenről, amitől kerek lehet az életed...

Kukoricás hús – lánykám kérésére :-)

Szerző: Starkné Szabó Eszter dietetikus

Mióta elkezdtem írni ezt a blogot a cikkek készítésének leglelkesebb követője a kislányom. Segédkezik nekem mindenben, izgatottan várja, hogy hányan látták az írásaim és érkeztek-e hozzászólások. Tiszta szívéből drukkol nekem 🙂

1008.v

3 évesen, pizzasütés közben 🙂

Egész pici kora óta mellettem van a konyhában és ez szerintem nagyon jó dolog. Nálunk nem divat a “gyorskaja” és nem is rendeljük az ételt, inkább saját magunk készítjük. Főzés, sütés közben nagyon sok mindent megtanulhat egy kisgyerek. Beszélgetünk a nyersanyagokról, állatokról, növényekről, fűszerekről, mi miért jó nekünk, mi egészséges és mi az, amit nem érdemes túlzásba vinni. Mérünk, összeadunk, kivonunk, keverünk, gyúrunk és perceket számolunk. A konyha borzasztó sokrétű tanulási lehetőség rejt egy gyermeknek, nem érdemes kihagyni.

Az elmúlt héten volt a névnapja és mivel tanítás nélküli munkanap volt a suliban, elhívta hozzánk a barátnőjét is. A családom, a barátok mindig elismerően nyilatkoztak eddig a főztömről, de ettől a kislánytól kaptam talán a legnagyobb dicséretet eddig – legalábbis nagyon jól esett, amit mondott: “Én úgy érzem magam nálatok, mintha Holle anyónál lennék. Kérdeztem, miért? Erre ő azt válaszolta: azért mert abban a mesében is csodásan megterített asztallal és pompás falatokkal várták a kislányt ebédre. Nagyon finom itt minden!” – nagyot mosolyogtam és azóta is sokszor eszembe jut.

Hogy mi volt aznap az asztalon?  Kislányom kérésére sütőtökkrémleves és kukoricás hús – nagy kedvence mindkettő és kérésére most itt a recept a blogon:

Hozzávalók: (8 személyre)

~ 1 kg sertéskaraj
   1 kg fagyasztott kukorica
   1 nagy pohár tejföl
   vaj
   só, bors

Elkészítés:

A karajt vékony szeletekre vágom és kiklopfolom. Sózom, borsozom és egy serpenyőben vajon hirtelen kisütöm.

1.k

A húsokat egy picit pirítsuk meg, így sokkal finomabb. Az elkészült hússzeleteket egy tepsibe sorakoztatom.

2

Mikor az összes készen van, a tetejére öntöm az egész zacskó fagyasztott kukoricát és szépen elegyengetem. A sütésből visszamaradt zamatos pecsenyelevet is ráöntöm a kukoricára.

3

A tetejére kenek egy nagy doboz tejfölt, alufóliával lefedem és már mehet is a sütőbe 180-200 fokon bő 1 órára.

4

Az elkészült kukoricás húst rizs körettel tálalom.

5.k

Remekül illik hozzá a céklasaláta!

Jó étvágyat kívánok!

                                                               www.legyenkerek.hu

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!