Szerző: Starkné Szabó Eszter dietetikus
Sokan vagyunk úgy, hogy szeretjük tudni mit eszünk. Éppen ezért a bolti felvágottakat is próbálom mindig kiváltani valami egészséges alternatívával. Erre nagyon jól beváltak nálunk a szendvicskrémek. Gyerekeim is szívesen megeszik, az iskolai tízórai is könnyen megoldható velük és még a férjem is szereti 😉
A szendvicskrémek elkészítése egyébként sem nagy macera, de az avokádókrém talán az egyik legegyszerűbb mind közül, hisz teljesen friss alapanyagokból egy kis turmixolással elkészíthető és mosogatni sem kell utána órákig…maximum az üres tányérokat 🙂
Hozzávalók:
2 db puha, érett avokádó
2-3 ek. tejföl
1 picike fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kk. koriandermag
1/2 csokor friss petrezselyem
lime
só
bors
Az elkészítés:
Az érett, jó puha avokádókat kettévágom, a magot eltávolítom és karalábévájóval vagy egy kiskanál segítségével ügyesen kikapargatom a belsejét.
Mozsárban megtöröm a koriandermagot – ez természetesen kiváltható őrölt változattal, de én jobban szeretem frissen elkészíteni, mert így sokkal intenzívebb az aromája.
Az avokádót turmixgépbe teszem és hozzáadom a többi hozzávalót: a tejfölt, a megtört koriandermagot, apróra felkockázott vöröshagymát, a kinyomott fokhagymát, petrezselymet, borsot és sót.
Végül meglocsolom fél lime kifacsart levével és az egészet jól összeturmixolom.
Tálaláskor a tetejét díszíthetjük friss, vágott petrezselyemmel. Mennyei 🙂
Jó étvágyat kívánok!
“Az avokádó ősi haszonnövény, Közép-Amerika indiánjai már évezredek óta termesztik és a nagyon tápláló, sok fehérjét és olajat tartalmazó terméshúsát nyersen fogyasztják.”
Mi miért együnk avokádót?
Az avokádó tápanyagtartalma bővebben ITT