Kukoricapelyhes csirkemell salátaágyon

Szerző: Starkné Szabó Eszter

Könnyű, nyári étel és nem utolsó sorban nálunk a gyerekek egyik kedvence. Csirkehúsból, olaj/zsiradék nélkül készíthető és saláta körettel igazán egészséges, gyorsan elkészíthető vacsora felnőtteknek is.

Előkészületek:

A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, a kukoricapelyhet durvára törjük és összeállítjuk a sűrű palacsintatésztát.

A húst sózzuk, borsozzuk és a palacsintatésztába forgatjuk. Egész nyugodtan az összes húst beletehetjük a masszába, nem kell külön-külön mártogatni.

  

Ezt követően a húsokat a durvára tört kukoricapehelybe forgatjuk, enyhén megnyomkodjuk és a felesleget óvatosan lerázzuk.

A beforgatott hússzeleteket egy kenőtollal nagyon vékonyan olajjal bekent (akár el is hagyható) sütőpapírra sorakoztatjuk.

Előmelegített sütőben, közepes hőfokon addig sütjük, míg enyhe világosbarna színt nem kap (25-30 perc).

Jól illik hozzá a krumplipüré savanyúsággal, de nyáron kínáljuk salátával, így sokkal egészségesebb, könnyű nyári vacsora.

Jó étvágyat kívánok!

 Nyomtatható recept, tápanyagértékekkel, fotókkal ITT

www.legyenkerek.hu

 

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »