Szerző: Starkné Szabó Eszter
Könnyű, nyári étel és nem utolsó sorban nálunk a gyerekek egyik kedvence. Csirkehúsból, olaj/zsiradék nélkül készíthető és saláta körettel igazán egészséges, gyorsan elkészíthető vacsora felnőtteknek is.
Előkészületek:
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, a kukoricapelyhet durvára törjük és összeállítjuk a sűrű palacsintatésztát.
A húst sózzuk, borsozzuk és a palacsintatésztába forgatjuk. Egész nyugodtan az összes húst beletehetjük a masszába, nem kell külön-külön mártogatni.
Ezt követően a húsokat a durvára tört kukoricapehelybe forgatjuk, enyhén megnyomkodjuk és a felesleget óvatosan lerázzuk.
A beforgatott hússzeleteket egy kenőtollal nagyon vékonyan olajjal bekent (akár el is hagyható) sütőpapírra sorakoztatjuk.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon addig sütjük, míg enyhe világosbarna színt nem kap (25-30 perc).
Jól illik hozzá a krumplipüré savanyúsággal, de nyáron kínáljuk salátával, így sokkal egészségesebb, könnyű nyári vacsora.
Jó étvágyat kívánok!
Nyomtatható recept, tápanyagértékekkel, fotókkal ITT
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: